Triratna International Gathering

Augustus 2017

Dharma voor onze toekomst — wat de wereld NU nodig heeft

© Suvajra 2014

Welkom op de website van de Triratna Internationale Bijeenkomst. Hier vind je informatie over dit evenement, en kun je eventueel online reserveren, of een reserveringsformulier downloaden.

De Triratna Boeddhistische Centra van Europa brengen in samenwerking met Adhisthana en Buddhafield de vijfde Triratna Internationale Bijeenkomst tot leven. De bijeenkomst vindt plaats op Adhisthana, begint op donderdag 24 augustus 2017, met een maaltijd om 18:00 uur, en eindigt met een sluitingsritueel op maandag 28 augustus om 12:00 uur.

Je kunt hier nu reserveren

Als je verbonden bent met een lokaal Triratna Centrum neem dan voor deelname en eventueel vervoer contact op met je centrum. Waarschijnlijk heb je al een uitnodiging gehad van je centrum, of komt die nog binnenkort.

© Suvajra 2014

Over een periode van 50 jaar heeft Triratna zich ontwikkeld tot een internationale spirituele gemeenschap met een geheel eigen visie en een ruime ervaring op het gebied van Dharma beoefening. In een tijd van groeiende onzekerheid, verwarring, polarisatie, intolerantie en conflict helpt deze internationale bijeenkomst je een beeld te krijgen van wat we de wereld in de komende 50 jaar te bieden hebben.

© Suvajra 2014

Lezingen door Prajnaketu (European Young Buddhist Coordinator — Coördinator van Jonge Boeddhisten in Europa), Dhammamegha (International Council Secretary — secretaris van de Internationale Raad) en Arthakusalin (voorzitter van het Boeddhistisch Centrum Gent) zullen de Drie Juwelen, als een geschenk dat door ons aan de wereld gegeven moet worden, belichten. Er zullen daarnaast workshops plaatsvinden over de transformerende boodschap van de Dharma, en over wat we persoonlijk te bieden hebben.

Er zal ook informatie zijn over het FutureDharmaFund, Triratna’s nieuwe, gedurfde en ambitieuze fondswervingsproject dat ervoor gaat zorgen dat de beweging de wereld nog meer kan geven — ‘De wereld heeft nodig wat reeds aan jou gegeven is. Geef het door.”

De Internationale Bijeenkomst is een uniek en bijzonder evenement: een omvangrijke bijeenkomst van mensen uit de hele wereld, in een mooie landelijke omgeving. Zij geeft je een diepe, inspirerende en bezielende indruk van de wijdere Triratna gemeenschap en Sangha. Toegankelijk voor mannen en vrouwen, nieuwkomers en ordeleden, mensen van alle leeftijden — dus óók kinderen. Iedereen is welkom!